Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, sustine ca "Barroso l-a domesticit pe dottore" dupa ce, in urma intalnirii cu presedintele CE, Victor Ponta a afirmat ca nu trebuie purtate razboaie cu Comisia.

Totusi, potrivit adevarul.ro, Preda subliniaza faptul ca tocmai asta au facut deputatii USL, saptamana trecuta, la Strasbourg.

"Asta e insa tocmai ceea ce au facut deputatii USL saptamana trecuta la Strasbourg si apoi in declaratiile din Romania. Am spus in nenumarate randuri ca un razboi cu Comisia e si penibil, si contrar intereselor Bucurestiului. Adevarul e ca daca Ponta a inteles macar asta din intalnirea cu Barroso, vizita a avut o utilitate. Inseamna ca Barroso l-a domesticit pe dottore", a declarat Preda.

De asemenea, europarlamentarul PDL afirma ca declaratiile lui Victor Ponta nu contin vreo referire la agenda de discutii mentionata de Barroso.

"Declaratiile lui Victor Ponta nu contin, in schimb, vreo referire la ceea ce Barroso a mentionat a fi fost agenda discutiilor. Oare de ce? Nu e usor de dat un raspuns, fiindca Guvernul actual comunica in chip dezastruos, daca luam in seama interesul public, nu interesul de partid al celor care alcatuiesc echipa din Palatul Victoria. De fapt, premierul roman a repetat si el, dupa discutia cu seful CE, ceea ce a spus din iulie incoace. Numai ca e vorba despre frustrarea produsa de eecul USL la referendumul de demitere a lui Traian Basescu, si nu despre exigentele statului de drept. La o prima lectura, vizita la Bruxelles solicitata chiar de V. Ponta pare sa fi fost, de aceea, inutila", a mai adaugat Cristian Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.