Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a subliniat, la intalnirea cu omologul moldovean, Iurie Leanca, disponibilitatea autoritatilor romane de a furniza expertiza utila Republicii Moldova in negocierile cu UE pe tema liberalizarii schimburilor comerciale si a regimului de vize.

Potrivit MEDIAFAX, Ministrul Titus Corlatean a avut, joi, la Chisinau, consultari politice cu Iurie Leanca, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe si integrarii europene, in cadrul primei vizite oficiale facute in Republica Moldova de la preluarea mandatului.

Programul vizitei a inclus primiri ale sefului diplomatiei romane la presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, si la prim-ministrul Vlad Filat, intrevederi cu Marian Lupu, presedintele Parlamentului, Valeriu Lazar, viceprim-ministru si ministrul economiei, si Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Potrivit unui comunicat al MAE, in cadrul intalnirii de lucru cu Iurie Leanca, cei doi oficiali au facut o ampla trecere in revista a evolutiilor relatiilor bilaterale in plan politic si economic, precum si a progreselor inregistrate de Republica Moldova in relatia cu Uniunea Europeana.

"Ministrul afacerilor externe a salutat nivelul excelent al dialogului dintre Bucuresti si Chisinau si a subliniat interesul partii romane pentru finalizarea proiectelor de interconectare a retelelor de gaz si energie electrica din Romania si Republica Moldova in termenele stabilite, in luna iulie, de catre premierii Victor Ponta si Vlad Filat. Cei doi demnitari au convenit intrunirea grupurilor de lucru din domeniul energetic in vederea discutarii aspectelor tehnice ale acestor proiecte, precum si continuarea cooperarii dintre cele doua ministere in scopul concretizarii altor obiective comune de interes. In acest context, au fost abordate aspectele legate de implementarea in Republica Moldova a sistemului de asistenta medicala de urgenta de tip SMURD, proiect care se deruleaza inclusiv cu finantare din fondurile europene", se arata in comunicat.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Seful diplomatiei romane a reiterat sprijinul Romaniei pentru aspiratiile europene ale Republicii Moldova si a avansat omologului sau propunerea de preluare a unor experiente romanesti reusite in procesul apropierii de Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.