Membrii conducerilor centrale ale PSD si PNL, alaturi de presedintii de filiale si de alesii locali USL - presedinti de CJ si primarii de resedinta de judet - vor petrece sfarsitul de saptamana in Delta si isi vor imparti colegiile de la parlamentare.

Potrivit MEDIAFAX, daca Mircea Geoana, pe vremea cand conducea PSD, organiza astfel de "retreat-uri" - cum ii placea sa le spuna - in munti (Poiana Brasov, Sinaia, Bran) sau in locuri greu accesibile situate prin dealurile subcarpatice (Topoloveni), cuplul de lideri Ponta-Antonescu isi retrage partidele in Delta Dunarii, loc unic in lume, de un pitoresc aparte.

Retragerea strategica in Delta este prima astfel de actiune pe care o face PSD de la preluarea conducerii de catre Victor Ponta, dar si primul demers comun in care liderii USL se intalnesc in afara Bucurestiului, de la infiintarea Uniunii.

Inaltii oaspeti ai Deltei vor fi cazati in exclusivistul "Puflene Resort" din Murighiol.

In Delta au fost deja convocate doua mari reuniuni - vineri dupa-amiaza urmand sa aiba loc intalnirea alesilor locali ai USL, iar sambata dimineata sedinta comuna a Comitetelor Executive ale PSD si PNL.

Cei mai multi dintre social-democrati si liberali vor ajunge in Delta inca de joi seara, presedintele PSD Victor Ponta fiind acolo de joi dimineata. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, va pleca si el spre Delta in cursul zilei de vineri. La reuniuni nu vor fi prezenti, insa, toti social-democratii din BPN, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si vicepresedintele Marian Vanghelie numarandu-se, se pare, printre absenti.

Negocierile privind colegiile urmeaza a fi finalizate in cursul acestui week-end, in Delta, si validate de structurile de conducere ale PSD si PNL. Pana in acest moment, potrivit unor surse, in baza negocierilor care au avut deja loc, PNL va ceda PC 21 de colegii eligibile, iar PSD va ceda UNPR 24 de colegii eligibile, pastrand principiul paritatii intre PSD si PNL.

Pe de alta parte, este de asteptat ca tot la reuniunile din Delta sa se faca si o analiza a rezultatului obtinut de organizatiile locale la referendum, precum si o strategie privind alegerile parlamentarele si viitorul program de guvernare al USL.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.