Presedintele Comisiei de politica externa din Camera Deputatilor, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, ca afirmatiile presedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, sunt "destul de surprinzatoare" si fac parte din sfera politicii interne din Romania.

"Chiar daca exista, probabil si in Lituania si in alte tari declaratii mai pitoresti ale politicienilor, eu nu cred ca declaratiile politicienilor sunt cele mai importante, ci ceea ce performeaza tara respectiva", a spus Laszlo Borbely, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, in cazul unei vizite de stat, la un asemenea nivel, "nu e locul unor declaratii care intra, in mod clar, in sfera politicii interne din Romania, a luptei interne", ceea ce nu face decat sa inflameze aceasta stare din ultimele luni de zile.

Laszlo Borbely a mai aratat ca Lituania si Romania sunt doua tari din Uniunea Europeana, fiecare cu problemele ei.

"Eu cred ca a excedat putin acelor cutume prin care un sef de stat vine in alta tara din UE si poate sa isi exprime un punct de vedere, dar este putin surprinzator, intr-adevar", a mai comentat Borbely.

Citeste si: Presedintele Lituaniei: Romania, ultima tara din UE privind absorbtia de fonduri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.