Presedintele Traian Basescu i-a spus, miercuri, omologului sau lituanian, Dalia Grybauskaite, in debutul convorbirilor tete-a-tete, la care a avut acces si presa, ca este primul sef de stat care viziteaza Romania dupa "iarna noastra extrem de furtunoasa".

"Sunteti primul sef de stat care viziteaza Romania dupa iarna noastra extrem de furtunoasa", i-a spus presedintele Traian Basescu oaspetelui strain, potrivit MEDIAFAX.

"Sunt furtuni ... important este cum faceti fata, cum treceti peste ele", i-a transmis, la randul sau, presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, omologului roman.

Seful statului roman i-a spus omologului sau ca "problema" este legata de necesitatea ca si partidele sa inteleaga spiritul european, asa cum il cunosc atat el, cat si presedintele lituanian.

"Amandoi cunoastem foarte bine spriritul european. Problema e ca si partidele trebuie sa inteleaga", a adaugat Basescu in cadrul discutiilor cu presedintele lituanian.

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, se afla intr-o vizita oficiala in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.