Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a cerut autoritatilor locale actualizarea listelor electorale, anuntand ca MAI, impreuna cu Autoritatea Electorala Permanenta, lucreaza in prezent la un proiect de lege privind reglementarea listelor cu alegatori, care se va aplica scrutinelor viitoare.

"Ministrul Administratiei si Internelor a mentionat (la videoconferinta cu prefectii de marti-n.r) ca MAI, impreuna cu Autoritatea Electorala Permanenta, lucreaza in prezent la un proiect de lege privind reglementarea listelor electorale. Acesta va fi supus dezbaterii si avizarii in Parlament, urmand a se aplica la scrutinele viitoare, si nu la alegerile parlamentare (din 2 decembrie-n.r.)", informeaza Biroul de presa al MAI, citat de MEDIAFAX.

Marti, ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a sustinut prima videoconferinta cu prefectii si responsabilii administratiei publice locale. Alaturi de el, au mai participat secretarul de stat, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica (DOSP), chestor principal Ioan Cabulea, secretarul de stat pentru Relatia cu Institutiile Prefectului, Constantin Catalin Chiper, secretarul de stat pentru Comunitatile Locale, Mihai Viorel Fifor, precum si reprezentanti ai structurilor din domeniul ordinii si sigurantei publice.

Temele pe ordinea de zi au fost pregatirea alegerilor parlamentare, inceperea anului scolar si pregatirea pentru iarna, precizeaza MAI.

Principala sarcina transmisa reprezentantilor autoritatilor locale a fost aceea de a realiza din timp actualizarea listelor electorale. In acest sens, ministrul Mircea Dusa a accentuat faptul ca orice persoana trebuie sa respecte legea, iar cel ce va gresi va suporta consecintele legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.