Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a declarat ca USL a sfidat justitia de doua ori in 24 de ore prin refuzul solicitarii procurorilor in cazurile Borbely si Dobre si prin autodenuntul conducerii PSD.

"Parlamentarii USL au refuzat solicitarea procurorilor de incepere a urmaririi penale impotriva a doi deputati: Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely. Au intervenit astfel in mod brutal in justitie, stabilind ca oamenii politici sunt deasupra celorlalti si nu raspund pentru faptele lor. Procurorii si judecatorii nu pot continua cele doua dosare pentru ca nu vrea USL", se arata in comunicatul de presa emis de Monica Macovei.

Europarlamentarul spune nimeni nu este cercetar pentru ca a mers la vot sau pentru ca a indemnat oamenii sa mearga la vot.

"Victor Ponta si conducerea PSD au declarat ieri ca au semnat “autodenuntul” la DNA in semn de “solidaritate” cu Liviu Dragnea si sub pretextul fals ca ar fi indemnat oamenii sa mearga la vot. Nimeni nu este cercetat pentru ca a mers la vot sau pentru ca a indemnat oamenii sa mearga la vot. Ponta si conducerea PSD stiu foarte bine asta, doar ca mint pentru ca le este frica de adevar: procurorii cerceteaza fraudarea alegerilor si atat", a mai adaugat Macovei.

Ultima parte a comunicatului este dedicata lui Adrian Nastase, care este acuzat ca "incurajeaza din inchisoare sa nu lase justitia sa verifice fraudele reclamate".

"In plus, condamnatul Nastase ii incurajeaza din inchisoare sa nu lase justitia sa verifice fraudele reclamate. In ce tara suntem? Nu vi se pare un “grup penal organizat”? Cine stie, poate Ponta si ceilalti stiu de ce s-au autodenuntat. Poate ca au contribuit la fraudarea scrutinului. Daca esti sincer de la bun inceput, pedepsele pot fi mai mici", a concluzionat Macovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.