Comisia de la Venetia a ridicat un semn de intrebare referitor la timpul "extraordinar" de scurt in care in Romania au fost schimbati presedintii Camerelor si s-au declansat suspendarea si referendumul de demitere a sefului statului, a declarat, marti, vicepresedintele UNPR, Eugen Nicolicea. 

Potrivit MEDIAFAX, el a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa intalnirea dintre delegatia Comisiei de la Venetia si conducerea UNPR, ca reprezentantii Comisiei au manifestat o suspiciune cu privire la modalitatea consitutionala de punere in aplicare a schimbarii presedintilor Camerelor si a declansarii suspendarii si a referendumului de demitere intr-un timp scurt.

"In ceea ce priveste evenimentele care s-au petrecut, am inteles ca opinia Comisiei de la Venetia, cu un semn de intrebare, a fost generata de faptul ca au avut loc intr-un timp foarte scurt, adica schimbarea presedintilor celor doua Camere si referendumul de demitere, anterior, referendumul fiind pornit de o suspendare prin hotararea celor doua Camere. Faptul ca aceste trei evenimente au avut loc intr-un timp extraordinar de scurt a creat aceasta suspiciune cu privire la modalitatea constitutionala de a se realiza aceste scopuri", a spus Nicolicea.

El a aratat ca reprezentantii Comisiei de la Vanetia s-au interesat de situatia constitutionala a Romaniei, de ordonantele de urgenta care s-ar fi dat intr-un numar "extraordinar" de mare, dar si de modalitatile si sensuri de modificare, eventual, a Constitutiei, fiind atinsa si problema modificarii in preajma referendumului a Legii referendumului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.