Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca invocarea implicarii sale in ceea ce presa numeste "dosarul Vlase" face parte dintr-o "campanie de denigrare" si ca solicitarea sa fata de acest caz nu a avut, "din pacate" niciun efect. 

"Folosirea acestui caz, dupa atata timp face parte dintr-o campanie de denigrare care a inceput impotriva mea, nu ma plang, o sa duc pina la capat", a declarat europarlamentarul PDL, potrivit MEDIAFAX.

"In toate statele europene, un parlamentar national, un europarlamentar sunt obligati sa dea curs cererilor din partea oamenilor si sa le trimita la autoritati pe cai legale. Nu am sunat niciun procuror, niciun judecator, nu-l cunosc pe procurorul de la Brasov, toate acestea sunt inventii si minciuni. Am actionat in mod responsabil, socotesc ca am facut foarte bine si voi face in continuare acelasi lucru", a mai declarat europarlamentarul PDL.

Macovei precizat ca, "din pacate", solicitarea sa nu a avut niciun efect, cazul nefiind transferat de la Brasov.

CSM a constatat, pe 22 mai, ca Macovei a incercat sa determine PICCJ sa preia un dosar al procurorului Mihai Negulescu, de la Parchetul Judecatoriei Brasov, ca sa fie solutionat "mai rapid" si "profesionist". Negulescu s-a plans Consiliului ca fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a incercat sa-i stirbeasca independenta si reputatia profesionala. CSM a constatat ca cerinta eurodeputatului constituie "o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.