Cezar Preda a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Buzau, ca PSD nu va tine cont la desemnarea candidatilor pentru alegerile parlamentare de moralitatea acestora.

Cezar Preda a spus ca PDL nu va desemna la alegerile parlamentare candidati asupra carora sa existe suspiciuni de incalcare a legii, sustinand ca se va tine cont de codul etic impus de partid.

Astfel, el recomanda PSD sa recurga la aceeasi masura cand vor stabili candidatii care vor fi trimisi in Parlament, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie sa tinem cont de profilul etic al candidatului si cred ca si USL are aceasta obligatie astfel incat, Parlamentul nou ales sa fie unul in care nu ne vom mai intalni cu acele situatii deosebit de grave in care parlamentarii au avut probleme cu legea si au afectat credibilitatea Parlamentului. PDL nu va propune candidati cu probleme sau care sa contravina codului etic", a declarat liderul PDL Buzau.

Prim-vicepresedintele PDL a sustinut insa ca, in opinia sa, in PSD la desemnarea candidatilor pentru alegeri nu se va tine cont de integritatea si moralitatea acestora, ci de cati bani dau.

"Nu cred in declaratiile lui Ponta. Cred ca minte cum respira. Eu cred ca va prima interesul PSD si in niciun caz integritatea si moralitatea pentru ca altfel ar putea ramane fara partid. Cine poate vorbi de integritate? Plagiatorul Romaniei? Cine ne spune noua de criterii de etica? Cel care da exemplu milioanelor de oameni care invata cum poti ajunge undeva copiind? (...) Daca ar fi pe criterii de moralitate nici el nu s-ar califica pentru un post si ca atare nu il cred", a spus Cezar Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.