Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu este de parere ca introducerea bacalaureatului profesional in 2013 este o masura menita sa aduca Puterii voturile celor picati.

"E o masura total gresita, un fel de bac cu buletinul. Bacalaureatul trebuie sa fie trecut de cei care invata. Actualul Guvern vrea sa dea bacalaureatul si celor care nu il merita. I-a intrebat cineva pe cei peste 100 000 de elevi care au luat bacul daca li se pare normal asa ceva? Cred ca este pentru a lua voturile celor picati la bac. Oamenii acestia chiar nu inteleg nimic. Sper ca plenul Senatului sa nu voteze asa ceva", a declarat Funeriu, potrivit evz.ro.

"Aceasta masura va distruge invatamantul profesional pe care eu l-am reintrodus. Elevii de la liceele teoretice au 80% succes la bac, ceea ce e normal. Cei de la tehnologic au 20% promovare, pentru ca multi dintre acesti elevi sunt trimisi la liceu in loc sa fie indreptati catre invatamantul profesional. Aceasta forma de bac cu buletinul va trimite din nou zeci de mii de copii pe o cale care nu e a lor", a mai adaugat Funeriu.

Citeste si: Andronescu: Bacalaureat profesional din anul acesta, daca trece de Senat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.