Guvernul nu a taiat finantarea pentru proiecte de investitii serioase, ci doar pentru investitii care reprezentau "bani pentru partid" sau "pentru a cumpara" primari de la alte partide, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Acesta a aratat, la inceputul sedintei de Guvern, ca Romania este una din putinele tari europene care reduc deficitul bugetar la jumatate in an electoral si inregistreaza crestere neta a veniturilor, transmite MEDIAFAX.

"Asta si prin efortul dumneavoastra de a intelege ca sunt zone in care trebuie sa cheltuim mai putin. Sunt zone in care trebuie sa taiem acele asa zise investitii, care, de fapt, erau bani pentru partid si bani pentru clientii politici, si aici avem nenumarate exemple de tot felul de bazine, partii de schi si mai stiu eu ce alte lucruri. Cica s-au taiat investitiile, le-a taiat Guvernul Ponta! Am taiat acele proiecte care prestau bani pentru partid si pentru a cumpara eventual primari de la alte formatiuni politice si bine ati facut si va rog sa taiati in continuare acest gen de bani pentru partid", le-a spus Ponta ministrilor.

Ca urmare a rectificarii bugetare, cel mai mult au avut de suferit proiectele de infrastructura. Fondurile pentru autostrada A2, centura Capitalei si magistrala de metrou M5 din Bucuresti au fost taiate, punand in pericol continuitatea lucrarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.