Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca presedintele Traian Basescu va reprezenta Romania la sedinta Consiliului European de la sfarsitul lunii noiembrie.

"Agenda viitorului Consiliu European e una preponderent economica, ceea ce presupune prerogativele Guvernului. La noi, Curtea Constitutionala a decis ca presedintele e singurul mandatat sa reprezinte Romania la Consiliul European. in consecinta, presedintele va fi cel care va reprezenta Romania", a declarat Corlatean, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, ministrul de Externe sustine ca este nevoie de o clarificare a competentelor intre presedinte, Executiv si Parlament.

"Aceasta ambivalenta ofera posibilitatea unor abuzuri. O reforma constitutionala se impune. E bine sa nu inventam roata, sa ne uitam ce scrie in Constitutia altor state. Nu inseamna o subminare a rolului presedintelui", a mai adaugat Titus Corlatean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.