Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu, a declarat, marti, ca democrat-liberalii au primit trei posturi in Biroul Permanent al Senatului, lucru cu care nu sunt de acord, dar il accepta pentru a nu se ajunge la blocarea activitatii institutiei.

"Nu am acceptat, ci am fost obligati (sa acceptam cele trei functii - n.r.). Fata de acest abuz, ori escaladam criza si blocam lucrarile la Senat, ori mergem mai departe, catre normalitate. Cineva trebuie sa mearga spre normalitate. Am decis sa ramanem cu cele trei posturi in Biroul Permanent al Senatului", a spus Cristian Radulescu, potrivit MEDIAFAX.

Biroul Permanent al Senatului a anuntat, marti, in ultima sedinta dinaintea convocarii plenului in noua sesiune parlamentara, repartizarea pe grupuri senatoriale a functiilor in viitoarea conducere a acestui for, PDL urmand sa ii revina un post de vicepresedinte si doua de secretar. Anuntul a fost facut de vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD), la incheierea sedintei Biroului Permanent.

"La vicepresedinti - PSD, PNL, UNPR, PDL, la secretari - doua posturi PSD, doua posturi PDL, la chestori - doua posturi PSD, un post PNL si un post UDMR", a precizat acesta care va fi componenta viitorului Birou.

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, programata pentru luni, a fost amanata din cauza esecului in negocierile dintre putere si opozitie pentru repartizarea functiilor in Biroul Permanent. PDL sustine ca raportul putere-opozitie in Biroul Permanent sa fie 8 la 5, in timp ce USL sustine sa fie 9 la 4.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.