Potrivit celui mai recent sondaj IMAS realizat pentru cotidianul Adevarul, procentajul USL a scazut cu aproape 10% fata de perioada anterioara suspendarii lui Traian Basescu.

Daca maine s-ar organiza alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberala ar obtine voturile a 57,1% dintre romani.

PDL ar beneficia de voturile a 17,8% dintre alegatori, PP-DD - 14,1%, iar UDMR - 5,8%. Celelalte formatiuni politice nu ar depasi pragul electoral.

Desi USL se afla, in continuare, pe primul loc in topul preferintelor alegatorilor, procentajul Uniunii este cu aproape 10% mai mic decat cel din luna iunie, inainte de declansarea procedurilor de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

In iunie, USL era cotat cu 66,6%, in iulie - 61,4%, iar in august, dupa ce Basescu a revenit la Cotroceni, Uniunea ar obtine 57,1% dintre voturi.

Pe de alta parte, PDL a fost intr-o panta ascendenta in ultimele trei luni, iunie - 12,7%, iulie - 16,3%, iar in august - 17,8%.

Sursa foto: Adevarul

Totusi, poate cea mai spectaculoasa crestere apartine partidului condus de Dan Diaconescu, PP-DD.

Desi Partidul Popular nu s-a implicat mai deloc in lupta dintre USL si PDL din ultimele trei luni, exceptie facand promovarea partidului pe OTV, formatiunea politica a inregistrat o crestere de la 9,8% in iunie si 10% in iulie, pana la 14,1% in august.

Practic, daca maine ar fi alegeri parlamentare, PP-DD ar fi pe locul trei in clasamentul numarului de locuri obtinute in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.