Adrian Nastase a fost achitat definitiv in dosarul "Matusa Tamara", potrivit unei decizii definitive de luni a completului de cinci judecatori al ICCJ.

Initial, fostul premier Adrian Nastase a fost achitat, in 15 decembrie 2011, de catre un complet al Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru faptele de coruptie imputate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), relateaza MEDIAFAX.

De asemenea, au fost achitati si Ioan Melinescu si Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de coruptie. Decizia completului de trei judecatori a fost contestata la cel superior. Luni s-a dezbatut recursul procurorilor, astfel ca cei trei sunt achitati definitiv.

Prima instanta care a decis achitarea celor trei motiva decizia sa prin faptul ca procurorii DNA nu au adus suficiente probe care sa dovedeasca "intelegerea insidioasa" dintre fostul premier Adrian Nastase, fostul sef al ONPCSB, Ioan Melinescu si fostul secretar general al Guvernului, Ristea Priboi, existand dubii si asupra intalnirilor dintre acestia.

ICCJ arata, in motivarea deciziei de achitare, document obtinut de MEDIAFAX, ca din probele procurorilor anticoruptie nu reies acuzatiile aduse lui Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi si ca procurorii nu probeaza suficient. Potrivit instantei, probele existente "nu conving fara dubiu" acuzatiile anchetatorilor DNA din acest dosar, cu privire la intelegerea dintre Adrian Nastase si Ioan Melinescu ca acesta din urma sa fie numit la sefia ONPCSB pentru ca in schimb sa distruga un dosar al sotiei fostului premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.