Seful delegatiei PSD din Parlamentul European, Catalin Ivan, critica declaratiile lui Viviane Reding privind sansele de aderare ale Romaniei la spatiul Schengen.

"Din pacate, constat ca doamna Reding continua sa se manifeste tot mai mult ca un reprezentant al partidului popularilor europeni, si tot mai putin ca un comisar al UE. Consider ca este o mare greseala din partea acesteia sa trateze inclusiv subiectul Schengen intr-o nota politicianista, intrucat face un mare rau tarii noastre. Un comisar european nu are voie sa se joace cu astfel de declaratii, data fiind gravitatea situatiei", a declarat Ivan, potrivit realitatea.net.

De asemenea, seful delegatiei PSD din Parlamentul European sustine ca mesajul transmis de Reding este "inacceptabil" din cel putin doua motive.

"In primul rand, pentru ca sugereaza ca s-ar avea in vedere o decuplare a Romaniei fata de Bulgaria in ceea ce priveste procesul de aderare. Or, o astfel de discriminare este total nejustificata, in conditiile in care Romania a primit in decursul ultimilor ani, in mod repetat, asigurari ferme din partea tuturor oficialilor si institutiilor europene ca acest lucru nu se va intampla. Cu atat mai mult cu cat tara noastra indeplineste toate criteriile tehnice pentru aderare. O noua schimbare a regulilor in timpul jocului ar fi incalificabila", sustine Ivan.

"Din acest punct de vedere, consider ca mesajul lui Reding este unul iresponsabil. In plus, ii reamintesc doamnei Reding ca, in calitate de comisar pe Justitie, jurisdictia sa in problema aderarii Romaniei este una limitata. Decizia aceasta se ia in baza angajamentelor convenite initial cu UE - angajamente, de altfel, indeplinite de Romania conform acquis-ului Schengen - care nu au nicio legatura cu Mecanismul de Cooperare si Verificare. Aderarea Romaniei la Schengen reprezinta un obiectiv strategic de o importanta majora pentru noi, iar tara noastra este determinata sa faca toate eforturile necesare pentru a respecta calendarul de aderare in doua etape, convenit cu partenerii europeni", a mai adaugat Catalin Ivan.

Citeste si: Reding: Nu as fi surprinsa daca aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar fi amanata
MAE, surprins de declaratiile lui Reding: Se creeaza premisele unui tratament discriminatoriu

Citeste si:
Mesajul divinității pentru tine în acest an, în funcție de luna în...
Mesajul divinității pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.