UNPR anunta ca a devenit parte a USL, prin Alianta de Centru Stanga formata cu PSD, alianta politica inregistrata, de altfel, de Tribunalul Bucuresti, in 9 august.

"Incepand cu sesiunea parlamentara de toamna, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei activeaza ca parte integranta a Uniunii Social Liberale, confirmand si intarind astfel sprijinul politic acordat de UNPR Guvernului condus de Victor Ponta. UNPR si PSD formeaza Alianta de Centru Stanga, alianta incheiata in conformitate cu vointa politica a celor doua partide si cu respectarea procedurilor prevazute de lege. Alianta de Centru Stanga reprezinta pilonul social al USL, reunind cele mai consistente optiuni de centru-stanga din spectrul politic romanesc", anunta un comunicat al UNPR, remis MEDIAFAX.

De asemenea, UNPR sustine ca "aceasta coagulare a fortelor de stanga va consolida Uniunea Social Liberala, va contribui la o mai buna guvernare, va intari politicile si masurile sociale, in special cele luate pentru cresterea nivelului de trai, va favoriza dialogul social si va asigura stabilitatea Romaniei, in acord cu interesul national".

Tribunalul Bucuresti a acceptat, la 9 august, cererea de inregistrare a aliantei politice dintre UNPR si PSD, denumita Alianta de Centru-Stanga (ACS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.