Vom avea un program de guvernare agreat de toata lumea
Ministerul Agriculturii a raspuns, ieri, acuzatiilor vicepresedintelui PNL Gheorghe Flutur privind plagierea, de catre PSD, a unor initiative liberale in domeniu, aratand ca Programul de guvernare al PSD+PUR a fost publicat inaintea celui al Aliantei, iar o parte din masuri au fost deja demarate.

Conform unui comunicat de presa remis presei de Ministerul Agriculturii, senatorul Gheorghe Flutur afirma, in ultimul timp, prin intermediul mass-media, ca anumite puncte ale programului de guvernare al Uniunii PSD + PUR sunt plagiate dupa programul Aliantei D.A., desi Programul de guvernare al Uniunii a fost publicat cu mult inaintea celui al Aliantei. Aceasta inseamna ca plagiatul este realizat de catre Alianta D.A., sustine ministerul.

Potrivit comunicatului, o prima tema abordata se refera la retrocedarea catre Biserica Ortodoxa Romana si Arhiepiscopia Bucovinei a vechilor proprietati, inclusiv a 90.000 hectare de padure. Ministerul sustine ca, prin aceasta masura, "indiferent ca place sau nu , s-a consfintit un drept istoric al Bisericii Ortodoxe".

In ceea ce priveste prioritatile Aliantei in domeniul agriculturii, in perspectiva integrarii europene, in comunicat se arata ca "temele Programului detaliat de inginerul silvic" se refera, printre altele, la intabularea gratuita a terenurilor in Cartea funciara. "Acest punct este, de fapt, un plagiat dupa Programul PSD + PUR. Inca de la inceputul acestui an, actualul guvern si-a pus problema scutirii de tarife pentru intabularea terenurilor agricole", afirma ministerul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.