Ioan Ghise cere procurorului general, Codruta Kovesi, sa se sesizeze in legatura cu incalcarea ordinii de drept de catre judecatorii Curtii Constitutionale prin decizia de invalidare a referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

Potrivit MEDIAFAX, Ghise a prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa, un document intitulat "Apel pentru ordine constitutionala". El solicita in document ca Parlamentul sa ia act si sa actioneze in consecinta fata de procurorul general, Codruta Kovesi, care "nu si-a indeplinit obligatiile constitutionale, in urma situatiei create de referendumul pentru demiterea presedintelui".

Senatorul liberal mai cere procurorului general al Parchetului de pe langa Inalte Curte de Casatie si Justitie sa se sesizeze cu privire la incalcarea ordinii de drept de catre judecatorii Curtii Constitutionale, prin hotararea din 21 august prin care a fost invalidat referendumul si care, potrivit acestuia, "a dus la dereglarea ordinii constitutionale".

Ioan Ghise solicita Parlamentului sa ia in dezbatere, de urgenta, proiectele de hotarare depuse de el, privind finalizarea referendumului, pentru a se stopa, astfel, "starea de neconstitutionalitate creata prin venirea ilegala a presedintelui suspendat in functia de presedinte in exercitiu".

"In ziua de 28 august, la ora 11.00, numitul Basescu Traian a ocupat cu ajutorul unor angajati ai Serviciului de Protectie si Paza imobilul numit «Palatul Cotroceni», sediul institutiei «Administratia Prezidentiala» a Romaniei, fara sa aiba dreptul constitutional si legal", se arata in Apelul pentru ordine constitutionala.

Potrivit liberalului, fapta "numitului Traian Basescu' se poate incadra la "uzurpare de suveranitate", prevazuta in Constitutie, deoarece incalca Hotararea Parlamentului din 6 iulie, privind suspendarea acestuia din functia, care este inca in vigoare.

Concluzia Apelului pentru ordine constitutionala este aceea ca suveranitatea nationala apartine poporului, iar Traian Basescu a preluat functia de presedinte al Romaniei in mod "ilegal si uzurpator".

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

Citeste si: Ioan Ghise protesteaza in fata Palatului Cotroceni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.