Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat ca ministerul pe care il conduce ar putea deveni un organism de sine statator.

"Transformarea Ministerului Dialogului Social intr-un minister separat nu implica costuri foarte mari. Din punctul meu de vedere, pentru o functionare normala, in cadrul acestui Minister ar trebui sa existe Inspectia Muncii, care oricum este un organism separat, iar Directiile de Dialog Social si Legislativ ar fi suficiente pentru functionarea acestui minister. Costurile, din punct de vedere al personalului, ar fi foarte mici. (...) Practic ar fi vorba despre trecerea acestor doua directii, precum si a Inspectiei Muncii sub coordonarea Ministerului Dialogului Social si nu ar putea fi vorba despre un surplus de angajati", a declarat Pop, conform romanialibera.ro.

In momentul de fata, bugetul Ministerului Muncii asigura functionarea ministerului condus de Liviu Pop.

"In conditiile in care va exista un minister separat al Dialogului Social nu se vor suplimenta cu nimic cheltuielile pentru ca discutam de un numar destul de mic de angajati. Actualmente, cabinetul ministrului delegat pentru dialog social are consilierii lui. Prin crearea acestui minister de fapt, se pot aloca mai putini bani la Ministerul Muncii, bani care se aloca ulterior acestui minister", a mai adaugat ministrul delegat pentru Dialog Social.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.