Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretele si deciziile prin care si-a repus in functii consilierii din cadrul Presedintiei, Dorel Onaca fiind numit consilier de stat la Cancelaria Presedintelui, potrivit unui comunicat oficial. 

Astfel, potrivit MEDIAFAX, in functiile de consilieri prezidentiali au revenit, prin decretele semnate marti de Traian Basescu, cei din vechea echipa a sefului statului: Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Virgil Paunescu, Bogdan Manoiu, Laurentiu Sebastian Lazaroiu, Daniel Petru Funeriu, Bogdan Alexandru Dragoi si Iulian Fota.

In noua echipa de consilieri prezidentiali nu se regasesc insa Stefan Deaconu, fostul consilier pentru probleme juridice, care a fost eliberat din functie de presedintele Basescu pe 5 iulie, precum si Bujor-Bogdan Teodoriu, care a coordonat departamentul de politici economice si sociale de la Cotroceni si care a fost numit pe 10 august membru al Consiliului Concurentei.

De asemenea, Bogdan Oprea revine pe functia de consilier de stat la Departamentul Comunicare Publica si purtator de cuvant al presedintelui.
Printre consilierii de stat pentru care Basescu a semnat marti decizii de numire in functii se numara, potrivit comunicatului mentionat, si Dorel Constantin Onaca.

Ceilalti consilieri de stat numiti marti sunt Delia Dinu la Compartimentul Protocol, Dinu Claudiu Constantin la Departamentul Constitutional Legislativ, Gabriel Cristian Piscociu la Compartimentul Probleme Cetatenesti, Daniel Andrei Moldoveanu la Departamentul Securitate Nationala, Eugen Tomac la Cancelaria Presedintelui, Cristian Gabriel Hrituc la Departamentul Relatii cu Autoritatiile Publice si Societatea Civila si Raluca Boboc, la Departamentul Analiza Politica, mai mentioneaza comunicatul Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.