Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, luni, la Parlament ca ar exista in continuare presiuni publice asupra judecatorilor Curtii prin intermediul televiziunilor, insa a precizat ca nu a fost sunat pana acum de niciun lider politic. 

Zegrean a fost intrebat de jurnalisti inainte de a intra la sedinta plenului reunit al Parlamentului daca judecatorii Curtii mai resimt presiuni in ultima perioada.

"Uitati-va si dumneavoastra la televizoare ce se spune despre noi si atunci nu o sa ma mai intrebati asta", a replicat Zegrean, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele CC a fost chestionat daca a primit vreun telefon din partea vreunui lider politic. "Nu, niciodata, pentru ca eu nu raspund la niciun fel de telefoane din astea", a afirmat Zegrean.

El a mai precizat ca hotararea Curtii privind referendumul a fost luata in baza "probelor" si a documentelor oficiale. Zegrean a precizat ca inclusiv INS a informat ca nu poate comunica oficial numarul persoanelor din Romania decat in 2013. "Mai mult, cei de la statistica spun ca in Romania nu exista mijloace tehnice pentru a stabili numarul cetatenilor cu drept de vot", a mai afirmat Zegrean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.