Laszlo Borbely afirma ca politicienii romani trebuie sa vorbeasca despre "abuzurile" justitiei. In aprilie, Borbely a fost acuzat de trafic de influenta.

Laszlo Borbely a declarat, vineri seara, la Festivalul Peninsula de la Targu Mures, ca politicienii romani trebuie sa vorbeasca despre abuzuri ale justitiei, Parchetului, DNA, Guvernului sau Parlamentului, chiar daca exista o recomandare a comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, ca politicienii romani sa se abtina sa comenteze deciziile justitiei.

"In momentul de fata suntem intr-o situatie mai dificila. (...) Dupa aceasta luna fierbinte, pe buna dreptate Uniunea Europeana si altii ne spun «respectati principiile statului de drept, respectati, de exemplu, independenta Justitiei». Politicienii, asa spune doamna Reding de la Comisia UE in cele 11 puncte, sa se abtina de la a comenta deciziile justitiei. Pai cum sa ne abtinem sa comentam o decizie injusta a Justitiei, nereala si neadevarata? In acest moment Romania, care este in aceasta situatie, pe de o parte trebuie sa asculte de ceea ce spune UE. Dar trebuie sa punem la punct ceea ce inseamna abuzurile unor institutii ale statului. Daca sunt abuzuri ale justitiei, trebuie sa le spunem, daca sunt abuzuri ale Procuraturii sau ale DNA, trebuie sa le spunem. Daca sunt abuzuri ale Guvernului sau ale Parlamentului, trebuie sa le spunem", a declarat Borbely, potrivit MEDIAFAX.

Acesta s-a referit la cazul retrocedarii Colegiului "Székely Mikó" din Sfantu Gheorghe, spunand ca secretarul de stat Marko Attila, Marosan Tamas si Silviu Clim au procedat corect.

"Au retrocedat legal, pe baza unei Hotarari de Guvern, in 2000, o cladire emblematica Bisericii Reformate si au primit cadou de la justitia romana trei ani de inchisoare cu executare, respectiv, domnul Clim, trei ani de inchisoare cu suspendare (…) Puneti-va in situatia unui om care este intr-o functie si dupa aceea este trimis la inchisoare cu executare", a spus Borbely.

Citeste si Borbely "scapa" din lipsa de cvorum


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.