Daca maine ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar beneficia de voturile a 62% dintre romani, in timp ce PDL ar fi alegerea ideala pentru doar 12%. 

Potrivit rtv.net, cel de-al treilea partid in ceea ce priveste numarul de potentiali alegatori este PP-DD, cu 12%.

Topul increderii cetatenilor este condus de Victor Ponta - 47%, urmat de Crin Antonescu - 42%. Presedintele PDL, Vasile Blaga beneficiaza de increderea a 19% dintre romani, in timp ce Traian Basescu este privit cu ochi buni de doar 16% dintre cei intervievati.

In ceea ce priveste decizia CCR, 62% dintre romani considera ca este una proasta sau foarte proasta, in timp ce doar 34% considera ca decizia este una buna sau foarte buna. 4% dintre respondenti nu au ales una dintre aceste doua variante.

Cand au fost intrebati daca UE si SUA au procedat corect insistand pentru validarea referendumului cu 50%+1, 43% au raspuns afirmativ, iar 48% negativ. 9% dintre cei intrebati nu au dorit sa raspunda.

De asemenea, 65% dintre romani considera ca activitatea cabinetului Ponta, in cele 100 de zile de guvernare USL, a fost buna si foarte buna, in timp 32% considera ca a fost proasta sau foarte proasta. 3% nu au dorit sa raspunda.

Sondajul a fost realizat de catre CSCI in perioada 21-23 august, pe un esantion de 1.054 de persoane avand o marja de eroare de +/- 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.