In motivarea deciziei de invalidare a referendumului care a fost prezentata Parlamentului, CCR afirma ca datele comunicate de guvernul condus de Victor Ponta nu au legatura cu solicitarea formulata de Curte, potrivit jurnalul.ro

Redam fragmente din motivarea CCR:

Curtea constata, mai intai, ca scrisoarea primita de la Guvern nu raspunde solicitarii de a se comunica "numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate (pana la data de 10 iulie 2012)", ci prezinta o serie de date, privitoare la diverse categorii de persoane.

Datele comunicate, in cea mai mare parte, nu au legatura cu solicitarea formulata de Curte.

Astfel numarul de persoane ale caror acte de identitate au expirat nu priveste aceasta solicitare intrucat expriarea actelor de identitate, in sine, nu determina eliminarea persoanelor in cauza de pe listele electorale permanente.

In concluzie, singurul numar care, potrivit datelor comunicate de guvern, poate fi luat in considerare in actualizarea listelor electorale permanente, este acesta din urma, respectiv 34.654 persoane, reprezentand: persoane decedate, persoane avand statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, persoane care au pierdut cetateania romana, persoane fara drept de vot, persoane bolnave psihic, care si-au pierdut drepturile electorale, persoane cu corectii CNP.

Nu priveste solicitarea formulata de Curte numarul persoanelor "cu drept legal de sedere in afara Romaniei" al caror domiciliu se afla in Romania, intrucat aceste persoane sunt cuprinse in listele electorale permanente, in conditiile prevazute de dispozitiile art. 2 alin. 1 lit. C din legea 370/2004 coroborate cu dispozitiile art. 7 alin. 1 din acelasi act normativ.

Citeste si: Victor Ponta ataca: Curtea Constitutionala a luat o decizie politica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.