Cancelaria primului-ministru, desfiintata in martie 2009, a fost reinfiintata in vara acestui an, printr-o lege aprobata de Parlament in luna iulie.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nu prevedea nimic legat de reinfiintarea Cancelariei premierului, ci introducea, printre altele, functiile de ministru delegat pentru Administratia Publica, pentru Dialog Social si, respectiv, pentru Mediul de Afaceri, scrie MEDIAFAX.

Ordonanta a fost insa aprobata in luna iulie, conform procedurii, printr-o lege a Parlamentului care a preluat mai multe amendamente ale senatorului PSD Trifon Belacurencu.

Unul dintre amendamentele acceptate prevede ca aparatul de lucru al Guvernului este alcatuit atat din Secretariatul General, departamente si alte structuri organizatorice, dar si din Cancelaria primului-ministru. Cancelaria va fi condusa de o persoana cu rang de ministru si va include unul sau mai multi secretari de stat si consilieri de stat.

Reinfiintarea dupa mai mult de trei ani a Cancelariei este justificata de catre senator prin faptul ca aceasta va reprezenta "o parghie eficienta in activitatea primului-ministru" in procesul de analiza, elaborare si comunicare a solutiilor pentru indeplinirea programului de guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.