Sedinta Curtii Constitutionale de miercuri, in care a fost citita hotararea adoptata marti privind referendumul din 29 iulie, s-a incheiat.

[UPDATE] Curtea a trimis la Parlament decizia sa

Curtea Constitutionala a anuntat, miercuri, ca a transmis presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor hotararea privind referendumul din 29 iulie si precizeaza ca "hotararea nu poate fi facuta publica pana la prezentarea in Parlament".

"Cu adresele nr. 5461 si 5462 din 22 august 2012, Curtea a transmis presedintilor celor doua camere ale Parlamentului copia hotararii nr 6 din 21 august 2012, pentru luarea masurilor necesare in vederea prezentarii acestei hotarari Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite in sedinta comuna", se arata in comunicatul Curtii Constitutionale.

De asemenea, judecatorii sustin ca nu pot face public continutul hotararii Curtii.

"Curtea a precizat ca hotararea nu poate fi facuta publica pana la prezentarea in Parlament. Dupa citirea in plenul reunit al camerelor Parlamentului, hotararea se va publica in Monitorul Oficial si in presa, data la care se vor aplica masurile hotarate de Curte", mai precizeaza comunicatul citat.

In continuare, hotararea va fi trimisa Parlamentului, care urmeaza sa se intruneasca pentru citirea acesteia, dupa care decizia va fi publicata in Monitorul Oficial., relateaza MEDIAFAX.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca doreste ca sesiunea extraordinara a Parlamentului pentru citirea hotararii Curtii Constitutionale in cazul referendumului din 29 iulie sa aiba loc cel mai tarziu vineri, precizand ca plenul "va lua act" de decizia CC.

Hotararea CC va fi prezentata Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite in sedinta comuna. Aceasta este definitiva si general obligatorie si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si in presa.

La data publicarii hotararii CC in Monitorul Oficial, inceteaza interimatul lui Crin Antonescu in functia de presedinte al Romaniei.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.