Traian Basescu, a declarat, luni, la sosirea la sediul sau de campanie, ca este ilegala scoaterea de pe listele electorale permanente a romanilor cu rezidenta in strainatate, precum si a celor cu actele de identitate expirate.

Intrebat de jurnalisti despre faptul ca Guvernul considera necesara scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 2,5 milioane de romani cu rezidenta in strainatate, Basescu a raspuns ca listele electorale permanente se fac dupa domiciliul stabil, iar intentia Guvernului este ilegala.

"Da, numai ca listele se fac dupa domiciliu. Stiti ce imi spune treaba asta? Eu i-as intreba, daca au doua milioane jumatate cu rezidenta in strainatate si ei considera in mod ilegal ca nu ar trebui sa fie in listele permanente de aici, de ce au trimis doar 500.000 de buletine de vot in strainatate?", a afirmat Basescu, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, intrebat despre scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 600.000 de romani identificati ca avand cartile de identitate expirate, Basescu a raspuns ca este ilegala si aceasta masura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.