Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca autonomia Tinutului Secuiesc nu este impotriva statului roman si a statului unitar, ci este o doleanta a comunitatii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

Kelemen Hunor a fost intrebat, sambata, la Catalina (judetul Covasna), unde a participat la inaugurarea unui drum judetean reabilitat din fonduri europene, cum comenteaza afirmatia presedintelui suspendat, Traian Basescu, conform careia autonomia Tinutului Secuiesc nu este permisa de Constitutie.

"Constitutia poate fi amendata, va fi amendata si autonomia nu este impotriva statului roman si nu este impotriva statului unitar", a spus Kelemen.

Presedintele UDMR a subliniat ca autonomia este o doleanta a comunitatii maghiare, care la un moment dat se va realiza, relateaza MEDIAFAX.

"Autonomia nu inseamna secesiune, autonomia este o doleanta a comunitatii maghiare, care la un moment dat se va realiza", a conchis Kelemen Hunor.

Nemeth Zsolt, secretar de stat in Ministerul de Externe al Ungariei, a fost intrebat, sambata, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza declaratia lui Kelemen Hunor potrivit careia autonomia Tinutului Secuiesc se va realiza.

"Pentru minoritatile maghiare din afara granitelor Ungariei este un lucru benefic ceea ce ele isi definesc ca un lucru benefic si care este in concordanta cu reglementarile internationale in vigoare. Noi nu dorim sa spunem de la noi ceea ce este bun si ce este bine pentru aceste comunitati, dar sustinem toate aceste obiective pe care singure si le definesc", a spus diplomatul ungar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.