Premierul Victor Ponta face, pe blog, un "raport preliminar" la 100 de zile de la preluarea guvenarii.

Premierul aminteste ca s-au implinit 100 de zile de la preluarea guvernarii, precizand ca este prematur sa faca un raport si ca va face acest lucru inainte de alegerile din noiembrie, cand va cere si votul oamenilor "pentru a continua".

"Dar as face un mic raport preliminar, numit «100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL» – si ma limitez la doua exemple foarte cunoscute si clare: As incepe cu ceea ce cred ca este cea mai mare realizare a guvernarii actuale - oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica - prin decizia dificila de a accepta un administrator special. Am oprit contractele cu baietii destepti care au produs, doar din 2010 cand au fost prelungite de Videanu, peste un miliard de euro parguba (si economiile in acest loc de jaf pedelist vor continua), am oprit politizarea societatii si am pregatit pentru listarea la bursa la valoarea adevarata a acestei companii", scrie premierul.

El se refera si la "reteaua de crima organizata de la ANAF", despre care spune ca este "promovata de Gheorghe Falca si grupul de la Arad, cu protectia directa a lui Traian Basescu"

"Rezultatul: doar in trimestrul 2 al anului (dupa plecarea lui Blejnar) incasarile la bugetul au crescut cu 1,2 miliarde de lei fata de primul trimestru. Deci simplu: 1,2 mld euro de la Hidroelectrica si 1,2 mld lei de la ANAF",
calculeaza premierul.

Acesta mai adauga circa "50 mil euro prejudiciu la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate produse de activitatea ilegala de anul acesta a fostului presedinte Duta (alt protejat al lui Videanu si al PDL) – sau 50 mil lei furate de Funeriu la Ministerul Educatiei sub pretextul organizarii clasei pregatitoare, sau 200 milioane de euro deja contractati de Dna Udrea si Ministerul Dezvoltarii la faimosul PNDI, ca sa nu mai reamintesc de cei 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca «spaga» inainte de campania electorala de la locale catre primarii PDL".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Ponta incheie precizand ca ar putea sa trimita acest raport in doua locuri:

"La sediul PDL, ca sa-i ajut sa faca un Raport corect la 100 de zile de cand au pierdut guvernarea si accesul direct la bani publici; Dnei Kovesi si Dlui Morar, cu intrebarea daca nu considera mai important de cercetat si recuperat acesti bani decat sa intre cu forta in biserici si in curtile oamenilor care au votat!", scrie Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.