Antonescu a declarat vineri ca i se pare "inacceptabil" ca presedintele suspendat se mandreste cu prietenia sa cu Viktor Orban.

"Nu este normal, atunci cand Orban a facut niste gesturi inacceptabile fata de Romania, tu, presedinte al Romaniei, sa spui la Vocea Rusiei: «Sigur, eu cu Viktor Orban suntem in aceeasi familie politica, ne sprijinim unul pe altul la alegeri». Este inacceptabil", a spus Antonescu,citat de mediafax.ro.

Potrivit presedintelui interimar, singurul loc in care Traian Basescu mai poate sa umble, "asa, printre oameni", este in secuime.

Basescu le multumeste maghiarilor pentru absentarea de la referendum

El a adaugat ca pe plan extern Romania a fost un partener "foarte comod pentru altii si foarte putin profitabil pentru ea insasi".

Intrebat daca a fost uimit de reactia Germaniei si a SUA in favoarea lui Traian Basescu, Antonescu a spus ca nu a fost uimit. "Nu m-a uimit, pentru ca eu nu cred ca a fost o reactie in favoarea lui Traian Basescu. Cred ca Traian Basescu este, sincer, un pretext si cred ca reactia atat de puternica, pentru ca a fost mai puternica decat ma asteptam si probabil decat se asteptau foarte muti, tine de faptul ca Romania se afla intr-o situatie foarte convenabila pentru unii, pentru doamna Merkel de pilda, repet, personaj stimabil si mare jucator", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.