Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Targu Jiu, ca problema listelor electorale a facut Romania "de tot rasul lumii".

"Ne-am invartit cu listele astea pana ne-am facut de tot rasul lumii. N-a mai inteles nimeni nimic. Listele sunt la Parchetul General, Parchetul General vrea sa le dea la Curte, Curtea le vrea de la Guvern si eu ii trimit la Parchetul General si, uite asa, ne invartim in jurul cozii listelor", a declarat Ponta, intr-o conferinta de presa la Targu Jiu.

Premierul spune ca la sedinta de luni a CSM o va intreba pe Laura Codruta Kovesi si despre listele electorale pe care procurorii le-au ridicat in cadrul anchetei pe care o fac in cazul referendumului din 29 iulie, relateaza MEDIAFAX.

"Voi intreba daca e legal sa confisti listele electorale, dupa care sa spui ca le dai Curtii Constitutionale, dar Curtea sa nu le vrea", a afirmat Ponta.

Acesta a mentionat ca niciun procuror nu are voie sa intrebe pe cineva despre cum a votat sau daca a votat.

"Nu are nimeni voie, nici macar un procuror, sa intre peste tine in casa sa te intrebe cu cine ai votat si de ce ai votat. Asta e profund nedemocratic si asta nu pot spune ca se face sub autoritatea mea ca ministru. Niciodata", declara Ponta.

PICCJ: Cetatenii care au votat nu fac obiectul anchetei, ci fraudele electorale

Ministrul interimar al Justitiei a declarat si ca la sedinta de luni a CSM il va intreba pe procurorul general al Romaniei despre stenogramele unor discutii telefonice interceptate pentru diferite anchete si devenite publice prin aparitia in presa.

"Pot sa pun intrebari in cadrul CSM-ului si cred ca doamna procuror general Kovesi, sper sa raspunda la aceste intrebari, daca este legal sa dai la presa, la presa domnului Basescu, nu la orice presa, daca e legal sa dai convorbirile interceptate intr-un dosar in care nu s-a inceput urmarirea penala, pentru ca impotriva domnului Dobre nu s-a inceput urmarirea penala", a mentionat Ponta.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.