Presedintele interimar, Crin Antonescu, l-a acuzat pe ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, ca este "partinitor".

De asemenea, Antonescu a declarat ca Basescu si cei care il sprijina incearca, prin intimidare, presiune si actiuni discutabile sa schimbe soarta referendumului.

"Aceeasi oameni incearca sa foloseasca toate parghiile de influenta in cercuri politice externe, incepand, din pacate, spun sincer si cu mare regret, incepand cu ambasada SUA la Bucuresti, cu ambasadorul, in speta, care este evident partinitor in aceasta chestiune - o spun fara ezitare si i-am spus-o si domniei sale. (Aceeasi oameni, n.r.) incearca sa genereze un asediu asupra cui decide, a institutiilor statului de drept", a declarat Crin Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Mai mult de atat, presedintele interimar a declarat ca reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Philip Gordon, detinea informatii incorecte dupa ce aceasta s-a intalnit cu Traian Basescu.

"Anumite informatii erau, foarte clar, departe de realitatea politica din Romania", a afirmat Antonescu.

Presedintele interimar spune ca a i-a spus lui Gordon tot ce a considerat ca acesta trebuie sa stie, adaugand ca nu stie in ce masura opinia reprezentantului american s-a schimbat.

"Nu stiu in ce masura opinia domniei sale s-a schimbat, dupa spiritul declaratiei pe care a dat-o presei la plecare am speranta ca da, dar e clar ca si Departamentul de stat si cei din politica americana s-au interesat de situatia din Romania, aveau informatii incorecte", a mai declarat Antonescu.

Citeste si: Ce a declarat Philip Gordon in urma vizitei de luni?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.