Pana in prezent, au fost pusi sub acuzare chestorul-sef Constantin Manoloiu, seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI si secretarul de stat in MAI, Ioan Cabulea.

Conform romanialibera.ro, Ioan Rus, fostul ministru de Interne s-a prezentat, luni, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurori in dosarul listelor electorale.

"Imi cer scuze fetelor mari din politica pentru ca le-am acuzat de presiuni", a declarat Ioan Rus inainte de a fi audiat.

Potrivit, MEDIAFAX, la intrarea in sediul Parchetului instantei supreme, Ioan Rus a fost intrebat cum comenteaza afirmatiile potrivit carora stia ca este interceptat sau chiar ca s-a autoinregistrat.

"Cat poti sa fii de prost sa crezi asa ceva. Cat poti sa fii de prost, si prostia are o limita", a spus Ioan Rus.

El a precizat ca a votat "Da" la referendum pentru ca a dorit sa plece Traian Basescu, dar, ca membru al Guvernului, a vrut ca acest lucru sa se intample intr-un cadru constitutional si legal.

"Eu am votat «Da» la referendum, in consecinta mi-am dorit sa plece Traian Basescu pentru ca il consider vinovat pentru multe din esecurile noastre din ultimii ani, dar mi-am dorit acest lucru, ca membru al Guvernului unei tari membre NATO si a UE. Mi-am dorit ca acest lucru sa se intample exclusiv in cadrul constitutional si legal existent azi in Romania", a spus Ioan Rus.

Intrebat daca a cerut ca cea de a doua adresa a MAI din 2 august sa fie trimisa Curtii Constitutionale, Ioan Rus a raspuns: "Nu am cerut".

De asemenea, procurorii au solicitat Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii lui Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat pentru Administratie. Acesta este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Citeste si: Parchetul cere aviz parlamentar pentru cercetarea lui Victor Paul Dobre

Citeste si:
Audierile miniștrilor din Guvernul Ciolacu, în comisiile...
Audierile miniștrilor din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.