Consiliul Superior al Magistraturii (CSM): "Numirea Monei Pivniceru ca ministru al Justitiei fara avizul Consiliului este ilegala".

Consiliul Superior al Magistraturii avertizeaza ca investirea intr-o functie de demnitate publica a unui judecator, a carei detasare nu a fost admisa de catre CSM, este ilegala, generand o stare de incompatibilitate pentru magistratul in cauza, citeaza MEDIAFAX.

"Miercuri, 8 august 2012, a fost inregistrata la Consiliul Superior al Magistraturii solicitarea domnului Victor Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, de detasare a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru la Ministerul Justitiei, in vederea ocuparii functiei de Ministru al Justitiei, functie de demnitate publica numita pe o perioada de un an", arata CSM.

Mona Pivniceru si-a dat demisia din CSM

Pentru a deveni efectiva si pentru a produce efecte juridice, respectiv pentru ca doamna judecator sa revina in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar locul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii sa devina vacant, este necesar ca Plenul Consiliului sa ia act de demisia doamnei judecator din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit calendarului de sedinte publice al Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, acesta se poate intruni, in conditii de cvorum, in perioada 20-24 august 2012.

Premierul Ponta va inainta propunerea de numire a Monei Pivniceru ca ministru de Justitie doar dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii va aproba demisia acesteia din functia de membru al Consiliului si dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie va aviza detasarea, declara surse guvernamentale.

Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Justitiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.