Mitingul electoral al lui Traian Basescu, organizat in Piata Sfatului din Brasov, a fost perturbat de o altercatie intre un grup de tineri sustinatori ai PSD si un alt grup de simpatizanti ai Aliantei PNL-PD. Pesedistii au venit in piata cu baloane pe care erau inscriptionate lozinci impotriva liderului democrat.

Liberalii si democratii au avut o surpriza neplacuta la mitingul din Brasov, prilejuit de turneul electoral al candidatului lor la presedintia tarii, Traian Basescu. Inainte de inceperea manifestarii, in Piata Sfatului, printre tinerii suporteri ai PNL-PD s-au strecurat simpatizanti ai principalului adversar politic, PSD, inarmati cu baloane portocalii, asemanatoare celor purtate de aliati. Pe baloane erau inscriptionate insa lozinci anti-Alianta de genul "DA, Basescu a vandut flota" sau "DA, impozite". Aparitia intrusilor i-a iritat suficient de tare pe aliati, care au ripostat spargandu-le baloanele, incidentul consumandu-se la sectia de politie.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei Judetene Brasov, Liviu Naghi, a confirmat faptul ca tinerii sustinatori PSD au perturbat mitingul la care participau Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, facandu-si aparitia in Piata Sfatului in jurul orei 17.00, insotiti de angajati ai unei firme de paza patronate de fostul vicepresedinte al organizatiei municipale Liviu Lupu. "Din cate au declarat participantii la incident, textul inscriptionat pe baloane era modificat ironic la adresa Aliantei. Tinerii erau protejati de cativa bodyguarzi de la firma Protector Agency. Un alt grup de tineri, sustinatori ai Aliantei, le-a spart baloanele si s-a creat o busculada", a declarat Liviu Naghi, ofiter de presa la IPJ Brasov. In urma incidentului, Horia Racoare, agent de paza, in varsta de 37 de ani, a fost ranit. In cursul serii, opt tineri au fost audiati la Sectia 1 de Politie Brasov, unde au fost amendati cu sume intre 750.000 si 5.000.000 lei, pentru tulburarea ordinii publice, a precizat sursa citata. Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa a precizat ca nu este pentru prima data cand pesedistii recurg la o campanie murdara si agresiva impotriva aliatilor, asemenea incidente producandu-se si la alegerile locale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.