Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca Romania a intrat pana pe 31 august intr-o cursa contra-cronometru a prabusirii economiei, relateaza MEDIAFAX.

"Sunt ingrijorat de cum va arata Romania pe 31 august. Am intrat intr-o cursa contracronometru a prabusirii tarii. Lipsiti de credibilitate externa sa putem imprumuta bani, lipsiti de credibilitate interna sa putem cumpara bani la rate acceptabile. (...) Nu stiu daca Romania rezista pana pe 31 (august n.r.) de aceea imi permit sa fac un apel la CC si Guvern, un apel la responsabilitate", a declarat Basescu, intr-o conferinta de presa la sediul sau de campanie.

Basescu a argumentat ca Romania este intr-un "risc major" si el vrea sa aiba constiinta impacata ca a spus ca "31 august poate fi prea tarziu", adaugand ca va prezenta luni, 6 august, un calcul cu privire la cat de mult au fost afectati pensionarii si salariatii de deprecierea leului.

"Eu stiu sigur ca astazi suntem abia in 5 august si imi imaginez ce se va intampla din 5 pana pe 31, sunt 26 de zile, cu moneda nationala, cu ratele cetatenilor, cu pensiile amaratilor astora de pensionari, prin devalorizare (...) Deci cred ca din punctul acesta de vedere Romania este intr-un risc major si vreau sa am constiinta impacata ca am spus. Asa cum sunt, suspendat, dar responsabil: 31 august poate fi prea tarziu", a spus Basescu.

Basescu: Nu pot sa demisionez, sunt suspendat

Presedintele suspendat Traian Basescu a mai declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze deoarece aceasta ar fi "cea mai mare lasitate" si ar duce la "finalizarea cu succes a loviturii de stat" data de USL.

"M-am gandit si ar fi cea mai mare lasitate. V-am mai spus ca presedintii nu abdica, nici nu pot si demisia mea ar fi atingerea obiectivului celor care au dat lovitura de stat si nu vreau sa isi atinga obiectivul. Daca va spune Curtea Constitutionala altfel, foarte bine, imi voi scoate palaria, imi iau bocceluta si am plecat ca am o meserie, stiu ce sa fac. Dar altfel ar fi ridicol ca eu insumi prin atitudine, prin actiunea mea sa duc la finalizarea cu succes a loviturii de stat".

Citeste si: Antonescu: Daca Basescu ramanea presedinte, in toamna am fi avut violente sociale

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.