Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a cerut din partea partidului sau demisia lui Victor Ponta, relateaza MEDIAFAX.

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, miercuri, ca sesizarea transmisa Curtii Constitutionale de catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului arata ca "premierul Ponta l-a mintit pe presedintele Comisiei Europene" si ca PDL cere demisia lui Victor Ponta.

"Sesizarea transmisa Curtii Constitutionale de catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului ne dezvaluie ca premierul Ponta l-a mintit pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Prin aceasta sesizare, Valeriu Zgonea si Petru Filip, in numele USL, atrag atentia Curtii Constitutionale ca legea care trebuie aplicata in validarea referendumului este Ordonanta de Urgenta 41", a precizat Cristian Boureanu, intr-o conferinta de presa.

Boureanu a tinut sa reaminteasca USL-ului ca in urma cu doua saptamani, premierul Victor Ponta a garantat in fata Comisiei Europene ca referendumul de demitere a presedintelui Romaniei se va desfasura conform deciziei CC, care stabilea obligativitatea cvorumului de 50 plus unu.

"Daca Victor Ponta i-a mintit pe oficialii europeni, cerem demisia lui din functia de premier. Daca sustine ca nu i-a mintit, atunci se impune demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului sau, care nesocoteste organismele internationale ale propriului presedinte si prim-ministru", a adaugat Boureanu.

Victor Ponta a preluat initiativa dupa referendum si i-a scris lui Jose Manuel Barroso despre referendum. Premierul i-a dat asigurari presedintelui CE ca Guvernul de la Bucuresti va respecta decizia Curtii Constitutionale cu privire la referendumul de destituire a presedintelui suspendat Traian Basescu, scrie agentia France Presse, citata de jurnalul.ro.

Agentia franceza precizeaza ca scrisoarea este datata 30 iulie, o copie a acesteia intrand in posesia AFP marti, 31 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.