Peste 80% dintre delegatii prezenti la realegerea lui Ludovic Orban in fruntea PNL Bucuresti, care au raspuns chestionarului aflat in mapa, sunt de parere ca PNL trebuie sa aiba candidat propriu la Presedintie.

Peste jumatate dintre cei care au raspuns chestionarului distribuit considera ca PNL si PD ar trebui sa ramana in continuare in Alianta DA, 36,56% considera ca PNL ar trebui sa iasa din Alianta, iar o mica parte doreste ca cele doua partide sa fuzioneze. Cat priveste nominalizarea unui candidat propriu la presedintie pentru alegerile din 2009, majoritatea, de 81,28%, considera aceasta idee ca fiind buna.

Cel mai des nominalizat pentru acesta functie este premierul Calin Popescu Tariceanu, care a inregistrat 271 dintre nominalizari, adica 66,09% din totalul repondentilor. Dupa cum era de asteptat, el este urmat in preferintele repondentilor de Ludovic Orban cu 113 dintre nominalizari (27,5%). "Provocatoare" si "atac clar la adresa PNL" sunt caracteristici des invocate pentru calificarea discursului presedintelui Basescu la adresa PNL si a premierului, considerandu-se ca "apartin strategiei de inlocuire a lui C.P. Tariceanu cu un om fidel/controlabil", se mai arata in cadrul centralizatorului. In ce priveste motivele de tensiune in cadrul Aliantei, pe primul loc este amintit Traian Basescu urmat de "dorinta PD-ului de a iesi in evidenta". Un alt motiv invocat este "schimbarea raportului de forte in cadrul Aliantei (cresterea artificiala a PD-ului)".

Majoritatea liberalilor bucuresteni au considerat drept buna sau foarte buna ideea nominalizarii unui candidat propriu la alegerile pentru Primaria Capitalei din 2008, cele mai multe nominalizari pentru aceasta candidatura intrunind Ludovic Orban.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.