PDL cere USL sa respecte prevederile legii pentru ca presedintele Traian Basescu sa isi reia prerogativele, a declarat, marti, liderul PDL Vasile Blaga, aratand ca orice contestatie cu privire la referendum nu isi are rostul.

"Ne asteptam ca institutiile statului sa faca pasii urmatori stabiliti de lege. Presedintele este indreptatit sa-si reia prerogativele, cerem USL sa respecte prevederile legii, asa cum au fost ele stabilite de la inceput. Orice contestatie cu privire la referendum nu-si are rostul", a declarat Vasile Blaga dupa sedinta BPN al PDL.

Blaga a spus ca unii lideri USL vor revenirea la forma initiala a Legii referendumului, altii vor o decizie pe baza neprezentarii la vot, altii vor schimbarea cifrelor in functie de numarul de votanti, altii pur si simplu dau dispozitie CC.

"Toate aceste incercari nu sunt decat pierdere de timp si noi semnale de instabilitate transmise de USL mediilor economice internationale. Solicitam USL sa renunte la orice intimidare la adresa judecatorilor Curtii Constitutionale. USL trebuie sa treaca in sfarsit la guvernarea tarii", a adaugat Blaga, citat de MEDIAFAX.

Vasile Blaga a aratat ca pasul urmator dupa decizia Curtii referitoare la referendum este intrunirea Parlamentului si ca PDL poate sa convoace Parlamentul in cazul in care USL nu face acest lucru.

"Am cerut celor doi lideri de grup sa stranga semnaturi de la colegii parlamentari pentru a fi pregatiti sa convocam noi Parlamentul. Sper sa nu ajungem acolo, dar asta e procedura", a mai spus Blaga.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.