Traian Basescu i-a indemnat sambata pe romani, intr-un interviu pentru postul paneuropean, sa boicoteze consultarea populara de duminica, relateaza Euronews.

Basescu a afirmat despre parlamentarii Romaniei care au votat pentru suspendarea sa ca sunt o "haita de hiene" care au incercat sa dea o "lovitura de stat".

Presedintele suspendat a declarat pentru Laura Davidescu, corespondent Europnews la Bucuresti, ca are incredere in discernamantul "democratic" al alegatorilor romani.

"Este imposibil ca romanii sa nu inteleaga efectele unei lovituri de stat confirmate", a declarat Basescu. "Eu cred ca romanii vor Romania in Europa", a adaugat el.

"Speranta mea este, dincolo de ceea ce le place romanilor sau nu le place in aceasta perioada de criza, dincolo de necazurile lor, cauzate de masurile de austeritate... sper ca pe 29 (iulie) sa nu discutam nici despre necazuri si nici despre bucurii, ci despre scopul nostru fundamental: acela ca suntem o tara care face parte din UE si care nu apartine unui grup de politicieni si oameni de afaceri care au probleme cu legea, care vor cu totii sa puna tara, si in special sistemul sau judiciar, sub control. Aceasta este speranta mea, (si anume) ca romanii vor lasa deoparte necazurile austeritatii, pentru a apara Romania Europeana", a continuat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.