Se pare ca liderii USL au inteles in sfarsit ca actiunile lor au daunat economiei nationale.

Seful Guvernului s-a intalnit, marti, cu reprezentantii camerelor de comert nationale si ai camerelor de comert straine reprezentate in Romania, relateaza mediafax.ro.

"Duminica, criza politica se va incheia, intr-un fel sau altul, prin decizia democratica a poporului roman si ca de luni ne intoarcem la problema numarul unu a oricarei tari europene in acest moment, si anume situatia economica si financiara. In baza evaluarii noastre, criza politica a influentat piata financiara, in special cursul de schimb, si de aceea duminica sunt la fel de dornic ca si dumneavoastra sa punem capat, intr-un mod democratic, prin vot, unei crize politice si de luni sa avem stabilitate, predictibilitate si coerenta in actul economic", a spus Ponta.

Euro a depasit pragul psihologic de 4,6 lei

Leul s-a depreciat abrupt in ultimele trei saptamani, cu 3,4% la nivelul referintei, desi banca centrala a intervenit permanent in piata pentru a limita caderea monedei nationale.

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, luni, ca s-a intalnit cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu in prima zi de interimat pentru a intelege "foarte bine" raportul dintre criza politica si cursul de schimb si ce trebuie declarat pentru a influenta benefic evolutiile economice, potrivit aceleiasi surse.

Intrebat daca dupa 30 iulie se vor calma lucrurile in ceea ce priveste cursul de schimb leu-euro, Antonescu a spus:

"Cert este ca dupa 30 iulie, in chip absolut firesc, lucrurile se aseaza. Se aseaza, trebuie sa o spun, intr-una din variante. In cealalta mai putin".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.