Concluzia raportului de audit in MDRT, pentru perioada 2009-2012, in ceea ce priveste Compania Nationala de Investitii (CNI) si PNDI este ca a avut loc un "jaf cu banul public" .

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a prezentat concluzia raportului de audit in MDRT, pentru perioada 2009-2012, in care Elena Udrea s-a aflat in fruntea Ministerului Turismului.

Potrivit ministrului actual, "avem de-a face cu un dispret pentru banul public, dar si pentru cetatean", relateaza jurnalul.ro.

"Concluzia auditului: jaf cu banul public, si este un cuvant greu si la care m-am gandit daca sa il folosesc, dar rezultatul auditarii este acela ca avem de-a face cu un dispret pentru banul public si pentru cetatean, o bataie de joc cu fondurile europene", a declarat Hellvig.

Exemple de neregularitati constatate
- au fost platite in 2009 lucrari neefectuate nici pana acum;
- s-a permis participarea aceleiasi firme la mai multe licitatii;
- raportul arata ca ar exista firme "abonate" la contractele MDRT;
- sali de sport construite in localitati fara apa si fara drumuri;
- exemplu de achizitie publica: 15.000 de euro pentru capace de WC.

"Pe 27 mai, fostul ministru Udrea ma anunta ca asteapta momentul sa ii cer scuze sau sa ii multumesc pentru activitatea de la MDRT. Pentru ce a identificat auditul si pentru ce nereguli identificam zi de zi, doamna Udrea, nu va vom multumi niciodata, si nici cetatenii care au contribuit la buget cat ati fost la conducere", a completat Hellvig.

In urma auditului, ministrul a dispus adoptarea de masuri pentru contractele de executare de lucrari. Astfel, vor fi stabilite responsabilitati individuale pentru persoanele care se fac vinovate de prejudicii, vor fi recuperate prejudiciile rezultate din avansurile acordate si, unde nu s-au executat lucrari, cu aplicare de penalitati.

"Cineva va trebui sa raspunda pentru asta, si probabil ca penal", a mai spus Hellvig, care a adaugat ca informatiile rezultate in urma auditului vor fi transmise DNA, Parchetului si Ministerului de Interne.

Citeste si:
Jaf de zile mari la o casă de schimb valutar din Vatra Dornei
Jaf de zile mari la o casă de...

Ioan Rus, Ministrul de Interne, a prezentat un raport de audit la fel de acid referitor la activitatea ministerului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.