Traian Basescu i-a indemnat, sambata, pe participantii la mitingul PDL de la Iasi, ca in 29 iulie sa mearga la vot, pentru ca nemergand legitimeaza lovitura de stat.

Presedintele suspendat a urcat, alaturi de sotia sa, pe un podium in mijlocul oamenilor adunati in Piata Palatului Culturii din Iasi, spunandu-le ca trebuie sa mearga la referendumul din 29 iulie.

Iasi: 10 mii de persoane il sustin pe Basescu la mitingul PDL

"Vreau ca pe 29 sa mergem la vot. Sunt foarte multi care spun ca nemergand la vot nu legitimam lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar pana la un punct, iar acest punct este legat de cum ne vad cei din Uniunea Europeana. Romania are acum nevoie mai mult ca oricand sa se vada ca exista o forta care pune capat abuzului si loviturii de stat a lui Ponta si Antonescu, iar aceasta forta nu este alta decat poporul roman. Voi sunteti cei care in 2007 au spus «nu» la referendumul de demitere. Atunci v-ati aparat presedintele, astazi aveti de aparat mai mult, azi trebuie sa va aparati tara prin votul vostru. Pe 29 nu discutam despre scaunul lui Traian Basescu, pe 29 romanii au de ales intre a spune «da» lui Antonescu si Ponta, lasand tara in izolare si a spune «nu» demiterii presedintelui, dovedind ca romanii sunt deasupra clasei politice, ca romanii inteleg mai bine interesul national decat un grup de puscariabili din Parlamentul Romaniei", a afirmat presedintele suspendat.

El le-a spus oamenilor adunati la Iasi ca trebuie sa inteleaga, din reactiile aliatilor Romaniei, ca tara este izolata din cauza "vremelnicilor ei conducatori -Crin Antonescu, Victor Ponta si din umbra Voiculescu".

"Pentru mine este o misiune imposibila, dar le vom demonstra ca noi suntem in stare sa indeplinim si misiuni imposibile. De aceea nu-ul din 29 inseamna un nu nedreptatii, lucrului necinstit din politica, un nu celor 20 de parlamentari cu dosare penale care au votat pentru suspendare, un nu vremurilor cand institutiile statului erau sub partide. Va rog ca pe 29 mergeti la urne si sa spuneti nu acelora care au pus mai presus de interesul national interesele celor cu dosare penale. Spuneti nu acelora care cred ca in UE poti sa ai orice fel de comportament", a adaugat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.