Europarlamentarul Adrian Severin a fost adus, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Severin a fost citat de procurori in dosarul in care este cercetat pentru pentru luare de mita si trafic de influenta, scrie MEDIAFAX.

Adrian Severin a venit in jurul orei 9.00 la DNA si a stat aproape doua ore. La iesirea din sediul DNA, europarlamentarul a spus ca nu doreste sa faca nicio declaratie, fiind vorba despre o procedura a procurorilor.

In jurul orei 15:00, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat ca au extins cercetarile fata de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, in dosarul in care se efectueaza acte de urmarile penala pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

De asemenea, procurorii au inceput urmarirea penala pentru o noua infractiune si anume „folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata”.

Parlamentul European nu scapa de Severin

"Din Ordonanta de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada 2007 - 2010, invinuitul Severin Adrian a folosit si a prezentat in Parlamentul European, documente, declaratii false ori inexacte, contrar reglementarilor legale (art. 43 din Normele de aplicare a Statutului deputatilor in Parlamentul European - Decizia Biroului din 19 mai 2008 și 09 iulie 2008) (...) invinuitul Severin Adrian a inlesnit unor persoane apropiate obtinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European", se arata in comunicatul DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.