Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca " presedintele Romaniei, deplin sau interimar, nu primeste ordine si dispozitii de la nimeni, cu exceptia Parlamentului in unele cazuri si cu exceptia a poporului roman atunci cand el se pronunta".

Presedintele a reactionat fata de mediatizarea cerintelor facute de Comisia Europeana, in vederea respectarii statului de drept in Romania.

"S-a vorbit despre faptul ca presedintele Comisiei Europene i-ar fi spus domnului prim-ministru Ponta sa-i spuna presedintelui Romaniei ca n-are voie sa schimbe oamenii din conducerea Parchetului, in fine, o lista, un «to do list» sau «to do not list». Vreau sa fie inca o data foarte limpede, presedintele Romaniei, deplin sau interimar, nu primeste ordine si dispozitii de la nimeni, cu exceptia Parlamentului in unele cazuri si cu exceptia poporului roman atunci cand el se pronunta", a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.

El a amintit ca a spus in seara zilei in care a preluat mandatul de presedinte interimar ca nu vor fi schimbati sefii Parchetului general si DNA.

"Ce am spus, asta fac", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.