Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului nu au gasit solutii pentru a rezolva problema parlamentarilor chiulangii. Singura concluzie la care s-a putut ajunge dupa sedinta de ieri a fost trimiterea de mesaje catre grupurile parlamentare. Totusi, sanctionarea a fost lasata la latitudinea grupurilor.

Liberalul Bogdan Olteanu ne-a declarat insa ca o decizie in ceea ce-i priveste pe deputatii si senatorii penelisti a fost luata ieri dimineata in Biroul Permanent al PNL. Intr-o prima etapa, se vor face publice listele cu absenti. "Vom comunica aceste liste organizatiilor din judetele pe care parlamentarii absenti le reprezinta si mediei locale", a spus Olteanu.

Miron Mitrea, vicepresedintele Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, a apreciat insa ca pedeapsa care ar trebui data celor care lipsesc este aceea de a li se taia salariul pentru zilele in care nu au fost prezenti. "Diferenta este foarte mare cand e vorba de buget. Sunt parlamentari din opozitie pe care nu ii intereseaza dintr-un motiv foarte simplu: nu sustinem acest buget. Cvorumul este obligatoriu sa-l faca majoritatea", a spus Mitrea.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.