Presedintele Traian Basescu continua sa fie cel mai vizibil personaj politic si in luna octombrie. Potrivit unui studiu realizat de Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu, sefului statului insumeaza 35% din totalul aparitiilor liderilor politici la principalele posturi de televiziune, posturi de radio si cotidiane nationale. In 5% din cazuri, Traian Basescu este asociat cu actiuni pozitive si in 1% din cazuri cu actiuni negative.

Tot in aceasta perioada, 13% din stirile despre presedinte au fost prezentate tendentios negativ, fata de 2% din materiale care au avut o atitudine pozitiva fata de acesta. Totodata, PSD ramane cel mai mediatizat partid. Social-democratii detin 49,5% din totalul aparitiilor politicienilor, fiind si cei mai criticati. In 19% din cazuri, jurnalistii au avut o atitudine negativa fata de acestia, in timp ce doar 1% din cazuri au manifestat o atitudine pozitiva. Proiectul Agentiei de Monitorizare - "Politica in mass-media" - a fost finantat de Ambasada SUA si a vizat atat modul cum sunt prezentati in mass-media actorii politici si cei din administratia centrala, cat si atitudinea ziaristilor fata de acestia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.