Curtea Constitutionala a decis luni seara ca ordonanta de urgenta care limiteaza atributiile CCR in ceea ce priveste hotararile Parlamentului este neconstitutionala.
La scurt timp dupa aceasta decizia, premierul Victor Ponta a declarat ca acest verdict va duce la modificarea regulamentelor celor doua Camere ale Parlamentului.

Ponta a fost intrebat cum vede faptul ca Guvernul a adoptat saptamana trecuta o Ordonanta de Urgenta care are aceeasi reglementare cu cea declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala, respectiv eliminarea hotararilor Parlamentului din controlul CC: "Cred ca astazi Curtea a spus foarte clar: cand e vorba de decizii interne ale Parlamentului, cum ar fi schimbarea presedintelui Senatului sau al Camerei, nu se pot ataca la Curtea Constitutionala, de altfel s-a mai intamplat lucrul asta (...) Noi trebuie la Camera, pe baza acestei decizii, sa modificam Regulamentul sedintelor comune pentru a spune foarte clar ca hotararile Parlamentului nu pot fi date, nu pot afecta valorile si principiile constitutionale. Si atunci punem in acord regulamentele Camerelor cu ceea ce a spus Curtea Constitutionala si, implicit, Ordonanta trebuie sa urmeze acest regim", a explicat Ponta, potrivit mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.